Skip to main content

Dockningsystem

Vädertätning

Dockningsystem
PA Portteknik erbjuder heltäckande skydd för lastbil.

Fördelarna med Hörrmann porttätningar är många, de skyddar godset mot väder och vind, de förhindrar luftdrag samt sparar energikostnader. I kombination med lastbryggor blir besvärliga skärmtak och ramptillbyggnader överflödiga. Hörrmann duktätningar kan anpassas till alla lastbilsstorlekar och är därför universellt användbara.

Förstklassiga huvud- och sidodukar, monterade på en galvaniserad, itryckningsbar ram ger en stabil, flexibel och slitstark konstruktion. Dukar och ramdelar tillverkas som fastskruvningsbara separata delar för enkel montering, därmed kan även byten ske smidigt och till låga kostnader.

Uppblåsbara tätningar och kuddtätningar för specialtillämpningar avrundar det omfattande utbudet.

Lastbrygga

Dockningsystem
Lastbryggor med klaffläpp eller teleskopläpp i Kalmar med omnejd.

Hörmanns lastbryggor är genomtänkta lösningar för utjämning av höjdskillnader mellan lastbilens lastutrymme och lastkajen. Det gör att godset kan köras in och ut ur lastbilen i en enda horisontell rörelse. Den robusta stålkonstruktionen med vridstyv plattform utjämnar till och med lastbilens lutning vid ojämn lastfördelning.

Den driftsäkra hydrauliken med två lyftcylindrar och en läppcylinder klarar alla situationer, är lätt att använda och är framförallt säker. Förklaringen är att våra lastbryggor är utrustade med automatiska nödstoppsventiler i lyftcylindrarna, som säkrar lastbryggan blixtsnabbt. Det är viktigt om en lastbil skulle råka köra iväg när plattformen fortfarande är belastad.

Hörrmann har den rätta lösningen för effektiv lastning och lossning i varje lastningssituation.

Våra specialister på lastningsteknik hjälper dig att välja rätt.

Dockningshus

Dockningsystem
Hörrmanns dockningshus i Kalmar med omnejd!

Ett dockningshus består av podium med lastbrygga, vägg- och takinklädnad samt lastöppning med tätning och man placerar det utanför hallen, vilket gör att hallen kan utnyttjas ända ut till ytterväggen. Hörrmanns dockningshus är därför alltid ett utmärkt val när hallen inte medger installation av invändiga lastkajer eller när den fria höjden direkt vid lastkajen inte räcker till.

Ett dockningshus passar särskilt väl i kombination med Hörrmanns värmeisolerade industriportar för lastning och lossning av temperaturkänsliga varor. Lastbilarna kan då docka i 90° vinkel, men även sidförskjutet och vinklat relativt byggnaden. Dockningshusen levereras separat eller som seriekomponenter.
Vi på PA Portteknik erbjuder kostnadsfri offerförfrågan!