Skip to main content

Brandportar

Brandskjutsport

Brandportar

Brandportar & dörrar av stål & rostfritt stål.

  • Brandskyddskonstruktionen är testad enligt DIN 4102 och materialet kontrolleras kontinuerligt av materialprovningsanstalten i Braunschweig och är godkänd av DIBt (tyskt byggnadsteknikinstitut).

  • Våra rök- och brandskyddande skjutportar för säkra flykt- och räddningsvägar testas också enligt DIN 18095. De rekommenderas för alla områden med hög passagefrekvens, där personer vid brand måste skyddas mot spridning av rök.

  • För snabb passage och genomfart med handkärror eller mindre transportvagnar är brandskjutportar med gång-/utrymningsdörr lämpligt. Generellt är gång-/utrymningsdörrar av brandskyddstekniska skäl utrustade med dörrstängare med glidskena upptill.

  • Hörmann brandskjutportar är CE-märkta och godkända enligt Europastandarden EN16034, de uppfyller också brandkraven EI230 och EI290.

  • Med sin tilltalande design och höga kvalitet passar brandskjutportarna från Hörmann lika bra i industriell- som offentlig miljö.

Länk till broschyr: Steel_and_stainless_steel_sliding_doors_OD_86038_SV.pdf (hoermann.se)

Slagdörr

Brandportar

Vi på PA Portteknik tänker på er säkerhet, därför erbjuder vi installation och service av olika typer av branddörrar!


Våra branddörrar går att få i utförande enkelflygliga & dubbelflygliga.

Brandklasserna är E,EW,EI 30,60 & 90

 

Brand- och rull jalusi

Brandportar

Ett brandjalusi används för brandsektioner inom allt från offentlig miljö till stora industrier och kan även användas som ett kombinerat inbrott- och brandskydd.

Brandjalusier av stålrulljalusityp med total storlek upp till 7 x 7 m. De är konstruerade för att ge en brandhärdighetsklass av upp till fyra timmar. Klassning och tester utförda i England av LPC enligt BS 476:Del22:1987.Typgodkännande enligt BFS 1995:6, typ 1 är inte nödvändigt då det är testat i EU.

Rapporten från LPC täcker
brandhärdighetsprestanda av rulljalusier typ Security Shutters enligt teknisk utvärdering TE-82356. Brandklass 240 minuter.

Mer information hittar ni i länkarna nedan:
http://www.jarisafe.se/
http://www.gallermannen.se/

Vi erbjuder installation och service av brandportar i Kalmar med omnejd.